Avionom

Zašto je Puket na Tajlandu s*anje

Avionom - 05. 04. 2020.

Ovaj tekst je pisan sa vremenske distance od 3 godine, gde nakon svih mojih letovanja i mesta koja sam obišao, mogu proglasiti ostrvo Puket najgorom destinacijom na Tajlandu, a i šire. Ovo će ujedno biti i moj prvi i za sada jedini hejterski tekst na blogu, ali sa razlogom.

Bajkalsko jezero

Avionom - 24. 04. 2019.

Do Bajkalskoj jezera sam došao sasvim slučajno, bez posebnog plana i neke posebne bucket liste ikada pre. Posle svega mogu reći da je ovo bila avantura žitova, iako je trajala samo 3 dana. Donosim vam savete o letovima, periodu i načinu kako da dođete do Bajkala.

Južni Sibir – Krasnojarsk

Avionom - 01. 04. 2019.

Putevi su me drugu godinu zaredom naveli na Rusiju. Nakon severnog Sibira i obilaska Norilska 2018. godine, ovoga puta u još većoj avanturi obilaska južnog Sibira, grada Krasnojarsk, prelepe prirode i obilaska zimske Univerzijade.

Istanbul – vodič za samostalno putovanje avionom

Avionom - 16. 03. 2019.

Ovaj tekst će biti potpuno drugačiji od mnogih koje ste pročitali o Istanbulu i fokusiran je na samostalno putovanje avionom. Oktriću vam neke manje istražene delove grada, saznaćete nešto što do sada sigurno niste znali, ali se pripremite za poduži tekst, za koji sam se maksimalno potrudio da bude koristan, praktičan i inspirativan.

Šta videti na Malti: Valeta, Mdina, Rabat, Gozo

Aranžman , Avionom - 08. 09. 2018.

Na Maltu sam otišla tobože pripremljena, čitala šta je trebalo, forume, putopise, savete... i očekivala sam Mediteran, ali ne baš onakav kakav sam našla. Imala sam utisak da sam sletela pravo na površinu Meseca! Da li je moguće da je to ta Malta koju svi hvale.

Ostrvo Madeira

Avionom - 15. 08. 2018.

Madeira nas je oduševila. U glavi i dalje dominiraju pejzaži planinskih vrhova, visokih litica atlantske obale, uređenih gradića, sa posebnim naglaskom da je sve to tamo negde u okeanu. Posle svega, nije mi najjasnije zašto se kod nas o Madeiri toliko malo, gotovo ni malo, ne priča. To moramo da promenimo.

Severni Sibir – ledena avantura

Avionom - 02. 06. 2018.

Prostranstvo Sibira veće je od same Evrope. Posetio sam Norilsk i Dudinku, dva grada u polarnom krugu. Osetio sam duh industrijske Rusije, razgovarao sa starosedeocima kosih očiju, jeo živu ribu i pio pravi Sibirski čaj. Doživeo sam fanstastične priče koje želim da podelim sa vama.