Hurgada izleti – šta videti ?

Sava Osiguranje

Mnogi letuju u Egiptu kako bi doživeli najlepše što izleti pružaju. Za vas sam ovde sastavio listu za direktnu rezervaciju izleta iz Hurgade, po cenama koje su često dosta povoljnije od onih koje nude naše agencije. Rajsko ostrvo, Luksor, piramide, ronjenje.. Sve što Egipat može da vam pruži vrlo lako možete odabrati i rezervisati odmah, ili nekoliko dana pred dolaska, sa opcijom da otkažete 24 sata pre samog izleta. Neću mnogo dužiti, da krenem redom.

U Egiptu sam sa suprugom letovao pre par godina. Osnovna ideja je bila letovanje od 7 dana, resort, odmor, sa eventualno jednim izletom. Ipak, kada smo videli šta je sve ponuđeno od izleta, plan smo totalno promenili. U Egipat se bukvalno, osim lepog mora, ide baš zbog izleta, jer za ne mnogo para pružaju jedno neverovatno lepo iskustvo. Za sve izlete je jedna zajednička stvar: polasci su iz Hurgade, po vas dolaze u hotel gde ste smešteni, na isto mesto vas i vraćaju.

Najbolji izleti iz Hurgade

U nastavku sledi odabir top 5 izleta koje smatram da morate rezervisati. Sama rezervacija je vrlo jednostavna, ne plaća se ništa unapred, već vam se novac skida sa kartice 72 sata pred polazak na izlet. Imate i opciju otkazivanje i vraćanja novca ako otkažete 24 sata pred izlet. Sve je vrlo jednostavno i ja lično često koristim ovaj sajt za rezervaciju izleta.

Luxor, Karnak i Dolina Kraljeva

Izlet koji sam stavio na prvo mesto, jer definitivno vredi svaku paru! U vreme mog boravka domaće agencije su taj izlet naplaćivanje čak 70 evra po osobi, dok na ovom linku ili na baneru iznad isti možete rezervisati za 20-25 evra po osobi manje. Za dve osobe, već štedite 50 evra. Vožnja traje oko 6 sati sa jednom većom pauzom, a celo putovanje, iako malo naporno je izuzetan doživljaj i vredi se iscimati. Sve detalje o izletu imate na linku, neću vas ovde mnogo zamarati.

Karnak

Savet: Za Luxor, ako idete u junu, julu, avgustu, ponesite dosta vode, šešir, naočare, namažite kremu. U Dolini kraljeva je više hlada, ali se tamo pazite dosadnih prodavaca. Neće vam ništa ukrasti, ali su jako dosadni da vam prodaju suvenire (ja se umalo posvađao).

Safari i beduinsko selo

Jedan od povoljnijih izleta, a nosi sa sobom mnogo doživljaja! Bukvalno se pamti za ceo život. Beduinso selo, kako žive deca i stari, kamile, fantazija i doživljaj. Safari i vožnja kvadova i bagija je tek doživljaj za sebe i sve je potpuno bezbedno. Ovaj izlet obavezno isplanirajte i rezervišite na ovom linku, jer ćete i na taj način uštedeti 10-15 evra po osobi u odnosu na naše agencije. Vodiči će verovatno biti na engleskom, ali nemojte mnogo brinuti, nema puno priče, sve je lagana akcija i avantura 🙂

Beduinsko selo

Savet: Ponesite obavezno nešto što ćete moći da stavite preko usta, jer ume biti malo prašine pri vožnji. Deci u beduinskom selu ponesite neki poklon, slatkiš, voće.. sigurno će se obradovati 🙂 Bagi mogu voziti i oni koji nemaju vozačnu dozvolu i iskustvo. Ne pitajte kako znam, sve je prošlo super jer je vrlo lako voziti.

Giftun ostrvo i snorkeling

Jedan od opuštenijih izleta na kome ceo dan provedete na vodi i pored vode. Odlična opcija ako želite da ostanete u plažnoj zoni komfora, a opet da izađete iz svog resorta. Ovaj izlet možete rezervisati za 7 do 15 evra manje novca na ovom linku ili baneru iznad, u odnosu na naše agencije. Prvi deo izleta rezevisan je za uživanje na brodu, a po dolasku do ostrva kreće aktivnost ronjenje na dah, sa maskom i perajima koje smo dobili na brodu. Gnjurenje, snorkling.. je lagana aktivnost u vodi koju svako ko zna da pliva može da izvede. Podvodni svet je prelep! Nakon toga smo otišli do Giftun ostrva i uživali u kristalnoj vodi. Pejzaži su nerealni. Sutra bih se tamo vratio.

Rajsko ostrvo u blizini Hurgade

Piramide, Giza, Kairo, delfini, šoping

Svakako možete i do Gize i piramida, ali imajte u vidu da je jako dug put. Ako imate vremena i želite taj posebni doživljaj, zašto da ne. Tu su još i izleti i plivanje sa delfinima, akva parkovi i još prelepih ostrva koja možete lako obići u formi jednodnevnog izleta. Pregled izleta koje još mogu da vam preporučim, ostavljam odmah ispod ovog teksta.

Moje kompletno iskustvo letovanja u Hurgadi, putovanje, hotel gde sam odseo, hrana, zabava i ostale informacije možete pročitati u ovom tekstu.

Želim vam lep i prijatan odmor u Egiptu!

Novi video na mom Youtube kanalu

Sava Osiguranje
Tagovi:

Ostavi komentar