Avionom

Bajkalsko jezero

Avionom - 24. 04. 2019.

Do Bajkalskoj jezera sam došao sasvim slučajno, bez posebnog plana i neke posebne bucket liste ikada pre. Posle svega mogu reći da je ovo bila avantura žitova, iako je trajala samo 3 dana. Donosim vam savete o letovima, periodu i načinu kako da dođete do Bajkala.

Južni Sibir – Krasnojarsk

Avionom - 01. 04. 2019.

Putevi su me drugu godinu zaredom naveli na Rusiju. Nakon severnog Sibira i obilaska Norilska 2018. godine, ovoga puta u još većoj avanturi obilaska južnog Sibira, grada Krasnojarsk, prelepe prirode i obilaska zimske Univerzijade.

Istanbul – vodič za samostalno putovanje avionom

Avionom - 16. 03. 2019.

Ovaj tekst će biti potpuno drugačiji od mnogih koje ste pročitali o Istanbulu i fokusiran je na samostalno putovanje avionom. Oktriću vam neke manje istražene delove grada, saznaćete nešto što do sada sigurno niste znali, ali se pripremite za poduži tekst, za koji sam se maksimalno potrudio da bude koristan, praktičan i inspirativan.

Šta videti na Malti: Valeta, Mdina, Rabat, Gozo

Aranžman , Avionom - 08. 09. 2018.

Na Maltu sam otišla tobože pripremljena, čitala šta je trebalo, forume, putopise, savete... i očekivala sam Mediteran, ali ne baš onakav kakav sam našla. Imala sam utisak da sam sletela pravo na površinu Meseca! Da li je moguće da je to ta Malta koju svi hvale.

Ostrvo Madeira

Avionom - 15. 08. 2018.

Madeira nas je oduševila. U glavi i dalje dominiraju pejzaži planinskih vrhova, visokih litica atlantske obale, uređenih gradića, sa posebnim naglaskom da je sve to tamo negde u okeanu. Posle svega, nije mi najjasnije zašto se kod nas o Madeiri toliko malo, gotovo ni malo, ne priča. To moramo da promenimo.

Severni Sibir – ledena avantura

Avionom - 02. 06. 2018.

Prostranstvo Sibira veće je od same Evrope. Posetio sam Norilsk i Dudinku, dva grada u polarnom krugu. Osetio sam duh industrijske Rusije, razgovarao sa starosedeocima kosih očiju, jeo živu ribu i pio pravi Sibirski čaj. Doživeo sam fanstastične priče koje želim da podelim sa vama.

Malme, Švedska – kao vikend opcija

Avionom - 23. 05. 2018.

Znam da vam je prva asocijacija na Švedsku: hladno ali standard. Nije daleko od istine. Malme je Švedska za početnike, odlična za vaše prvo putovanje na koje nećete nositi keš, već samo karticu. Iz Srbije možete leteti sa čak dva aerodroma, zato će vam se Malme kad tad nametnuti kao vikend putovanje.

Letovanje na Malti – prednosti i mane

Avionom - 17. 03. 2018.

Direktni avio letovi i 3 linije nedeljno učinilu su Maltu bližom nego ikad. Nije tako popularna kao Grčka, Turska ili Španija, ne važi za mesto sa ludim provodom, ali je po mnogo čemu specifična i drugačija, sa svim svojim prednostima i manama. Malta vam može obezbediti letovanje na jedan potpuno drugačiji doživljaj.

Atina avionom – utisci sa produženog vikenda

Avionom - 15. 02. 2018.

Na listi "city break" destinacija Atina deluje malo zapostavljeno. Autobus i nije baš humana opcija za dalji put, ali ako vam kažem da se već za 100 evra može pronaći povratka avio karta, a za 10 do 15 evra dnevno jako dobar smeštaj, dolazimo do posebno dobre matematike koja će dati dovoljan razlog za put u Atinu.

Uvod u Irsku

Avionom - 22. 10. 2017.

Sve te države za koje je potrebna viza deluju kao neko najslađe zabranjeno voće. Nije lako doći, ni otići. Da sam u Irskoj nisam bio svestan sve dok prve večeri u Korku nisam čuo prve taktove irske muzike uživo. Emocije su bile jake a dve nedelje u toj lepoj zemlji izgledale su kao da sam u nekom dobrom filmu.

Chiang Rai – sve lepote tajlandske provincije

Avionom - 13. 07. 2017.

Severna provincija Tajlanda u blizini granice sa Burmom i Laosom donela je najlepše iskustvo i najveće bogatstvo našem putovanju. Ova destinacija često nije u planovima naših putnika, ali u potpunosti zaslužuje da se vidi, što uopšte nije teško isplanirati.

Abu Dabi – priče sa istoka

Avionom - 03. 05. 2017.

Iako 70% Ujedinjenih Arapskih Emirata čini pustinja, ostatak države je dokaz da naftno bogatstvo menja živopis bliskog istoka. Turizam u Abu Dabiju tek počinje da cveta, a arapska pustinja i autentičnost u spoju sa gradskim oblakoderima nose svojevrstan doživljaj.

Uvod u Bangkok

Avionom - 27. 04. 2017.

Bangkok je ogroman i ni malo naivan grad. Ovo je kratki ali detaljni vodič za sve koji putuju u glavni grad Tajlanda, koji daje odgovor na praktična pitanja, od sletanja do odabira lokacije.